Sosyal Medya

Dünya

Anastasiadis: Doğalgaz boru hattı Türkiye’den geçebilir

Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, “Doğalgaz boru hattı Türkiye’den geçebilir” dedi



Rum Yönetimi BaÅŸkanı Nikos Anastasiadis, doÄŸalgaz boru hattının, Türkiye’den geçmesinin ihtimal dışı olmadığını ancak boru hattının, nereden geçeceÄŸine karar vermelerinin de kendilerine baÄŸlı olmadığını ifade etti.

Haravgi gazetesinde yer alan söyleÅŸisinde Rum Yönetimi BaÅŸkanı Anastasiadis, Güney Kıbrıs-Yunanistan-Mısır arasındaki üçlü zirve sonrasındaki adımın ne olacağı ve bu çabaya Ä°srail’in de dahil olup olmayacağı ÅŸeklindeki soruya da yanıt verdi. Anastasiadis, boru hattının Türkiye’den geçmesinin ihtimal dışı olmadığını ayrıca boru hattının nereden geçeceÄŸine karar vermelerinin kendilerine baÄŸlı olmadığını, bunun ayrıca hissiyat konusu da olmadığını ifade etti.

Anastasiadis, doÄŸal gazın Avrupa’ya, Türkiye üzerinden götürülmesinin ele alınıp alınmadığı sorusu üzerine, boru hattının nereden geçeceÄŸine karar vermelerinin kendilerine baÄŸlı olmadığını buna, yatırım yapacak olan ÅŸirketlerin yapılacak olan incelemelerden sonra karar vereceÄŸini söyledi.

Anastasiadis sözlerinin devamında bir örnek vererek, konuya ilgi duyan Avrupalı yatırımcıların, Girit, Yunanistan ve Avrupa boru hattının daha ekonomik olacağını deÄŸerlendirmesi durumunda, bunu yapmayı tercih edeceÄŸini, özellikle Kıbrıs sorununun çözümünden sonra, boru hattının Türkiye, Yunanistan ve Avrupa’dan geçmesini tercih etmeleri durumunda da o bunun yapılacağını ifade etti.

Anastasiadis, bölgede oluÅŸturulan ittifakların hiç kimsenin aleyhine olmadığını özellikle hiç kimseyi, Türkiye’de dahil, dışarıda bırakmadığını ifade etti.

Kaynak: Ajanslar

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.